Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Cihazlarını iOS 7.1'den iOS 7.1.1'e güncelleyen herkes, iPhone ve iPad'lerine nasıl Jailbreak yapacaklarını büyük merak ediyorlar. Jailbreak işleminin yayınlanıp yayınlanmadığı bu cihazlara Jailbreak işleminin yapılabilip yapılamayacağı merak ediliyor.


iOS 7.1.1 ve iOS 7.1 işletim sistemli akıllı cep telefonu iPhone ve tablet bilgisayarı iPad'i kullananlar, Jailbreak'ten gelecek olan müjdeli haberleri bekliyor. Cihazlarını nasıl Jailbreak edeceklerini düşünürken, bizde sizlere  iOS 7.1.1 Jaibreak işleminin yapılışı ve indirilişini anlattık.

iOS 7.1.1 ile bir önceki sürüme göre oldukça yararlı iyileştirmeleri içinde barındırıyor. Bunların başında TOUCH ID ile ilgili hızlandırmalar, klavyenin tepki hızı iyileştirmesi gibi önemli özellikler de yer almakta. Birçok hata iOS 7.1.1 ile giderilmişe benziyor. Apple iOS 7.1.1 i yüklemenin birkaç yolu var. Bunlardan ilki, bilgisayar aracılığı ile diğeri ise telefonunuz üzerinden yüklemek. Bilgisayar üzerinden Apple iOS 7.1.1 güncelleştirmesi yüklemek için; iTunes programını açın ve telefonunuzu seçtikten sonra, GÜNCELLEMELERİ DENETLE butonuna basın, yazılım yeni 7.1.1 sürümü bulacak ve otomatik olarak güncelleştirme başlayacak. iPhone üzerinden yüklemek için; Cep telefonunuzda Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleştirme adımını takip edin. Buraya basınca, 7.1.1 yükleme talimatlarını göreceksiniz ve telefon kuruluma başlayacak. Son olarak yakın bir zamanda iOS 7.1.1 JailBreak yazılımı çıkacağı iddia edildi. Şayet JailBreak ile iOS 7.1.1’in yaşadığı sorunların çoğu giderilebilir. Unutmadan hatırlatmakta fayda var. JailBreak telefonunuzun garantisini devre dışı bırakıyor. Bu riski göz önüne alacaksınız JailBreak yapabilirsiniz.




Bu iOS 7.1 Jailbreak haberini okuduğunuzda, iPhone 4'e sahip olduğunuz için şükredeceksiniz!  

Apple, iOS 7 için yeni güncellemesini, yani 7.1'i henüz yayınladı ve iOS cihazları için son sürüm iOS 7.1'e yükseldi. Her yeni güncelleme ile birlikte, önceki sürüme ait Jailbreak yazılımları geçersiz kaldığı için Apple kullanıcıları iOS 7.1 için de Jailbreak yayınlanmasını bekliyordu. Beklenen iOS 7.1 Jalbreak yayınlandı ancak bir detay var. Yayınlanan iOS 7.1 sadece iPhone 4 için geçerli. Yani iPhone 5/5S/5C kullanıcıları bu Jailbreak'i şimdilik kullanamayacaklar. Jailbreak'in geliştiricisi, iPhone 4'lerde kullanılan A4 işlemcilerinin kırılmaya daha müsait yapısı nedeniyle Jailbreak geliştirmek için daha uygun olduğunu vurgularken, elbette iPhone 5/5S/5C cihazları için de Jailbreak geliştirmek için çabalar devam edecek. Yeni Jailbreak aynı zamanda iPod touch ve ilk jenerasyon iPad ile çalışıyor. iOS cihazını Jailbreak'sız kullanmayı sevmeyenlerin, kendi cihazlarını destekleyen iOS 7.1 Jailbreak yayınlanana kadar telefonlarını iOS 7.1'e yükseltmemeleri tavsiye ediliyor.  

Apple'ın güvenlik açıklarını kapattığı iOS 7.1 de Jailbreak'lendi! iOS 7.1 yüklü iPhone 4s'e Jailbreak yapıldı ancak JB aracı yayınlanmayabilir.  

Apple mobil işletim sistemi iOS 7 için geçtiğimiz aylarda büyük çaplı bir güncelleme yayınlamıştı. Sistemde yaşanan sorunları çözen bu güncelleme Jailbreak işlemine imkan tanıyan güvenlik açıklarını da kapatıyordu. Hatta ilk etapta iOS hackerları Jailbreak isteyen kullanıcıların iOS 7.1 güncellemesini yüklememesini defalarca dile getirmişti.  

Jailbreak aracı yayımlanmayabilir

Ancak iOS 7.1'de de bu işleme imkan sağlayan bir açık bulundu. Şimdilik sadece iPhone 4s'te yapılan iOS 7.1 Jailbreak işleminin son kullanıcıya sunulup sunulmayacağı konusunda tartışmalar var. @winocm Jailbreak işlemini gerçekleştirdiğini açıklasa da @iH8sn0w Jailbreak aracının yayınlanmayacağını daha başka planlarının olduğunu belirtti.  

iOS hacker'ları tahminimizce buldukları açığı iOS 8'e veya yeni güncellemelere saklıyor. Bakalım önümüzdeki günlerde tüm iCihazları kapsayan bir iOS 7.1 Jailbreak aracı yayımlanacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib