Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Yanlışlıkla Değiştirilen ABD Mağazası Görünümünden Türkiye Mağazasına Geri Dönüş


Son zamanlarda kullanıcılarımızdan sık sık “Yanlışlıkla Amerika Mağazasına geçiş yaptım ve App Store ingilizce oldu. Nasıl Türkiye Mağazasına geri dönebilirim” türünde sorular geliyor. Ben de tekrar tekrar herkese aynı detaylı cevapları vermemek için, bir yazıyla işin kolayına kaçayım istedim 
Peki bazı kullanıcılarımızın yaşadığı bu durum nasıl ortaya çıkıyor. Diyelim ki, geçenlerde duyurduğumuz ama henüz Türkiye App Store’da yer almayan fakat Amerika App Store yer alan Google Maps uygulamasının aşağıdaki linkine tıkladık:
Eğer yukarıdaki linke cihazımızda (iPhone, iPad ya da iPod touch) tıklarsak ve cihazımızda Türkiye mağazasına bağlı bir Apple Kimliği varsa, o zaman aşağıdaki gibi Amerika mağazasına yönlendiriliyoruz:


Bunun sebebi de linkine tıkladığımız uygulamanın Türkiye App Store’da olmaması fakat indirme linkinde geçen ülkenin mağazasında yer alıyor olması. Bu yüzden App Store uygulaması, ilgili uygulamayı görüntüleyebilmemiz için bize Mağaza Değiştirme imkanı sunuyor. Fakat mağazayı değiştirdiğimizde de, Türkçe olan App Store yerine aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi ingilizce App Store geliyor cihazımızın dili Türkçe olmasına rağmen.


Ayrıca Top 10 listeleri de Amerika Mağazasınınkileri gösteriyor. Mağaza görünümü Amerika olmasına rağmen hesabımız halen Türkiye’ye bağlı olduğu için de,  sadece Amerika mağazasında olan bir uygulamayı yine de indiremiyoruz. İndirmeye çalıştığımızda da aşağıdaki aşağıdaki ingilizce uyarı mesajı çıkıyor.


Özetle yukarıdaki şekilde mağaza değişikliği hiç bir işimize yaramıyor, üstelik evdeki bulgurdan da oluyoruz Peki App Store uygulamamızın görünümünü yine eski haline nasıl çevireceğiz. Bunun cevabı da oldukça basit. Önce aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi “Ayarlar -> iTunes Store/App Store” menüsüne gidiyoruz.


Sonra da ekranın en üstünde yer alan Apple Kimliğimizin üzerine tıklıyoruz. Ardından açılan menüden “Çıkış Yap” seçeneğine tıklayarak hesabımızdan çıkıyoruz.,


Çıkış işleminin hemen ardından Türkiye mağazasına bağlı hesabımızla tekrar Giriş yaptığımızda App Store tekrar Türkçe oluyor ve eski haline dönüyor.


Yukarıda hep iPhone ekran görüntülerini kullandım ama iPad’deki işlemler de aynı aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi.


Bu arada yukarıdaki mağaza değişiklikleri ile Apple Kimliğimize bağlı ülke değişmiş olmuyor. Sadece App Store uygulamamızın görünümü değişiyor.

yayın hakları iphoneturkey.biz adresine aittir







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib